'Niet slim als ik uitspraken ga doen over mogelijke Ajax-terugkeer van Suárez'

30 mei 2022 om 14:17

Hedwiges Maduro ziet een terugkeer van Luis Suárez bij Ajax wel zitten. De Uruguayaanse spits is transfervrij, maar lijkt hard op weg te zijn naar Aston Villa. Sportmarketeer Chris Woerts denkt dat een overstap naar Amsterdam financieel lastig is, terwijl Adrie Koster niets wil zeggen over een Suárez-transfer.

Suárez beschikt bij Atlético Madrid over een aflopend contract. In de afgelopen jaren is de 35-jarige spits een aantal keer gelinkt aan Ajax, maar een terugkeer ligt op korte termijn niet voor de hand. Toch wil Koster, die in de Raad van Commissarissen van Ajax zit, niet vertellen over een eventuele transfer van Suárez naar Amsterdam. "Het lijkt me niet slim als ik daar uitspraken over ga doen", stelt Koster bij RTL Nieuws.

Oud-teamgenoot Hedwiges Maduro ziet een comeback van Suárez wel zitten. "Ajax is een team dat graag op de helft van de tegenstander speelt. Suárez zou dan vaak in het zestienmetergebied van de opponent zijn. Dat is zijn natuurlijke habitat. Ik denk dat het voetbal van Ajax hem daarom beter ligt dan het countervoetbal dat hij speelde bij Atlético."

Woerts laat zich uit over de financiële kant van een Ajax-transfer van Suárez. Hoewel de aanvaller transfervrij is, zou Ajax alsnog diep in de buidel moeten tasten. "Daar zijn Daley Blind, Dusan Tadic en Sebastien Haller de grootverdieners. Zij verdienen rond de 4,5 miljoen euro bruto. In Spanje verdiende Suárez meer, en dan ook nog netto. Hij moet dus echt graag naar Ajax willen én een basisplek krijgen. Anders zie ik hem niet verkassen naar Amsterdam."