FC Utrecht wint voor het eerst in twee maanden, play-offs zo goed als binnen

29 april 2022 om 21:57

FC Utrecht heeft vrijdagavond een reuzenstap gezet richting plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. Het won met 1-0 van NEC en hoewel het spel niet goed was, is de overwinning wel verdiend. Het is de eerste overwinning van Utrecht in twee maanden tijd.

Utrecht had het betere van het spel en was gevaarlijker dan NEC, dat met kunst en vliegwerk de 0-0 op het scorebord wist te houden. Via Hidde ter Avest, Tasos Douvikas, Quinten Timber en Djevencio van der Kust was Utrecht dicht bij een doelpunt. NEC wist daar niets tegenover te stellen en kon slechts bidden dat er niet gescoord werd.

Utrecht hield de druk er ook in de tweede helft volop, waardoor het wachten leek op het openingsdoelpunt. Voor NEC leek een punt het hoogst haalbare en dat was dan ook waar de ploeg van Rogier Meijer voor knokte.

De bevrijding kwam er in de slotfase. Invaller Douvikas schoot Utrecht vlak voor tijd op voorsprong, zoals hij dat in de uitwedstrijd bij NEC ook al deed. Jonathan Okita had NEC daarna op 1-1 moeten schieten, waarna Timber en Simon Gustafson een grote kans op 2-0 lieten liggen. In blessuretijd werd Utrecht op de been gehouden door doelman Fabian de Keijzer.

Utrecht staat ijzersterk op de zesde plaats en heeft de play-offs voor Europees voetbal zo goed als binnen. NEC mag in de laatste drie wedstrijden geen fout meer maken om dat te bereiken.