Voormalig Man United-speler waarschuwt Ten Hag: 'Zo werkt de club vaak niet'

7 april 2022 om 20:15

Erik ten Hag is de topkandidaat om de nieuwe manager te worden van Manchester United. Hoewel van een akkoord nog geen sprake is, lijkt het wel te gaan gebeuren. Voormalig Manchester United-doelman Tim Howard had liever Mauricio Pochettino aangesteld zien worden.

Het ging tussen Ten Hag en Pochettino, de laatste lijkt het dus te verliezen. "Ik zou niet zeggen dat het de verkeerde aanstelling is, ik had graag Pochettino gezien vanwege zijn ervaring in de Premier League", zegt Howard bij NBC Sports.

"Mijn zorg is dat Ten Hag alleen ervaring heeft in Nederland. De Premier League en Manchester United is totaal verschillend ten opzichte van Ajax", vervolgt hij. "De manier van spelen van Ajax is goed, ik maak me alleen zorgen over de ervaring. Er wordt gesproken over een vijfjarenplan. Dat is geweldig, maar zo werkt Manchester United vaak niet."

"Arteta en Tuchel hebben bij hun clubs (Arsenal en Chelsea, red.) gezegd: blijf rustig, ik doe het op mijn manier. Bij Manchester United zijn er veel ex-spelers die hoogtepunten beleefd hebben in de jaren '90 en in de periode dat er trebles gewonnen werden. Zij hebben een grote stem in de media en de supporters volgen die. Daardoor ontstaat er veel druk op de manager. Manchester United heeft een manager nodig die daar niets om geeft. Dat is wat Klopp heeft gedaan bij Liverpool."