Bruggink: 'Veel met Van Nistelrooy over gehad, ik heb geen seconde getwijfeld'

2 april 2022 om 11:22

Arnold Bruggink vormde drie seizoenen een succesvol aanvalsduo met Ruud van Nistelrooy bij PSV. De huidig analist van ESPN had toen niet verwacht dat er een trainer schuilging in Van Nistelrooy, maar hij heeft alle vertrouwen in diens benoeming bij de Eindhovenaren.

Van Nistelrooy neemt na dit seizoen het stokje over van Roger Schmidt bij PSV. "Ik heb het er veel met hem over gehad of hij het wel of niet moest doen, maar ik heb geen seconde getwijfeld", zegt Bruggink bij ESPN. "Ik zei: dit is je moment. Hij is een sterke persoonlijkheid. Hij weet heel goed wat hij wil en nodig heeft, dus ik had die twijfel helemaal niet. Toen hij namen van andere trainers hoorde, besefte hij dat hij opnieuw achteraan aan moest sluiten. Toen veranderde de situatie: misschien heb ik iets te vroeg gezegd dat ik het niet zou doen."

De voormalig topspits hapte vervolgens alsnog toe. "Hij is een trainer die verzorgd voetbal van achteruit wil spelen. Je kunt daar geen systeem meer op plakken, wat dat betreft hoort hij bij de nieuwe generatie trainers. Die praten heel erg vanuit spelprincipes", stelt Bruggink, die vroeger niet dacht dat hij naast een toekomstig trainer op het veld stond bij PSV. "Zeker niet. Maar als trainer is hij heel anders dan dat hij als speler was. Als speler was hij bijna maniakaal. Lang niet altijd leuk, maar hij was zo goed omdat hij precies wist wat hij deed. Een trainer kon nooit om hem heen."

"Als persoon was hij rustig, observerend, nadenkend en heel sociaal. Ik zeg ook altijd dat ik bevriend ben met de persoon Van Nistelrooy, niet met de speler", vervolgt Bruggink. "Ik denk dat Van Nistelrooij een duidelijk uithangbord is. Hij staat ergens voor. PSV mag daar trots op zijn."