'PSV wacht nog op één jawoord en wil Van Nistelrooy deze week benoemen'

28 maart 2022 om 06:45
Laatste update: 28 maart 2022 om 07:02

PSV hoopt Ruud van Nistelrooy begin deze week als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen te te kunnen benoemen. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Fred Rutten wordt zijn assistent, Guus Hiddink gaat fungeren als klankbord.

Van Nistelrooy moet Roger Schmidt, die begin februari kenbaar maakte zijn tweejarige contract niet te verlengen, na dit seizoen opvolgen. De huidige coach van Jong PSV (45) twijfelde aanvankelijk of hij er klaar voor was, maar is overtuigd door de nieuwe algemeen directeur Marcel Brands.

Van Nistelrooy krijgt hulp van Rutten, die als assistent-trainer waarschijnlijk maandag of dinsdag zijn jawoord gaat geven. Zodra dat is gebeurd, kan PSV de nieuwe staf bekendmaken. Daarin is waarschijnlijk ook plaats voor André Ooijer en Boudewijn Zenden, die nu al onderdeel zijn van team-Schmidt.

Hiddink gaat fungeren als klankbord, klinkt het. Van Nistelrooy heeft af en toe al contact met de 75-jarige Achterhoeker en dat zal zo blijven. Hiddink stak in het verleden Phillip Cocu en Ernest Faber al de helpende hand toe bij PSV, zonder formele rol te bekleden in het Philips Stadion.

Van Nistelrooy stopte in 2012 met voetballen en bewandelde tot nu toe de weg der geleidelijkheid: acht jaar na zijn eerste stappen als trainer belandde hij in het betaald voetbal, als trainer van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Nu zet hij alsnog binnen een jaar een grote stap.