'Hoop dat Ajax me koopt, beste opleiding ter wereld en spelen op wereldniveau'

4 maart 2022 om 19:06
Laatste update: 4 maart 2022 om 19:39

Patrickson Delgado heeft het erg goed naar zijn zin bij Ajax. De Ecuadoriaan kwam afgelopen winter als onbekende binnen in Amsterdam, maar voelt zich al helemaal thuis bij zijn nieuwe club.

Ajax sloot in de winter een huurdeal met optie tot koop met Independiente del Valle. Delgado speelt daardoor in ieder geval de komende anderhalf jaar in Amsterdam. "Ik ben blij dat ik bij Ajax ben", vertelt de controleur tegenover de clubkanalen. "Voor mij is dit de beste jeugdopleiding van de wereld. Er komen heel goede spelers vandaan. Ajax komt ver in de Champions League, dat trekt me heel erg aan. Ze spelen altijd op wereldniveau."

Delgado kwam op de Ajax-radar via Michel Kreek, assistent-trainer bij Jong Ajax. Kreek bezocht in 2019 een jeugdtoernooi en daar viel Delgado op. "Wat ik dacht toen ik hoorde van de Ajax-interesse? Fantastisch, ongelofelijk", stelt Delgado. "Ik zei: daar wil ik zijn. En het is twee of drie jaar later gelukt."

Wat voor type speler is Delgado eigenlijk? "Ik ben een speler die simpel speelt, vind ik", legt de achttienjarige middenvelder uit. "Ik houd ervan om eenvoudig te spelen: één, twee keer raken. Ik houd ook van scoren en verdedigen. Daarnaast ben ik goed van zestien tot zestien, of box-to-box, zoals ze hier zeggen."

Tot slot wordt Delgado gevraagd naar zijn doelen voor de komende anderhalf jaar. "Ik hoop dat Ajax me dan koopt. En natuurlijk zou ik willen doorstromen naar het eerste elftal, dat zou geweldig zijn."