'We hadden niet het gevoel dat Carel Eiting belangrijk voor ons kon worden'

1 februari 2022 om 19:19

KRC Genk erkent dat de samenwerking met Carel Eiting niet goed heeft uitgepakt. De middenvelder pakte al na een half jaar zijn biezen om vervolgens terug te keren bij Huddersfield Town, de club die hem al van Ajax huurde. Head of Football Dimitri De Condé legt de beslissing om Eiting te laten gaan uit.

Eiting werd door John van den Brom naar Genk gehaald, maar diens opvolger had een kleine rol voor hem in gedachten. Het contract van de middenvelder werd ontbonden. "Wij hadden niet het gevoel dat Carel belangrijk kon worden voor ons", vertelt De Condé bij Het Laatste Nieuws. "Niet op korte en niet op lange termijn."

Ook Eiting zelf zag een langer verblijf niet zitten en ging akkoord met de ontbinding van zijn contract. Eiting werd nochtans met de nodige adelbrieven in huis gehaald, maar wist niet door te breken in België. "Misschien heeft hij zich verkeken op de manier van spelen in België, vanuit de organisatie en weinig ruimte. Met het voetbal van Union als beste voorbeeld op dit moment", legt De Condé uit.

Uiteindelijk kwam Eiting negentien keer uit voor Genk, waarvan twaalf keer in de basis. Daarin was hij goed voor één assist.