PSV houdt eerste wedstrijd van 2022 geheim, maar trapt jaar af met overwinning

8 januari 2022 om 17:03

PSV is het voetbaljaar 2022 begonnen met een overwinning. De Eindhovenaren traden zaterdagmiddag aan tegen het Duitse Teutonia Ottensen en versloegen de Regionaalliga-club in de laatste minuut met 2-1.

PSV speelde met een mix van spelers uit het eerste elftal en Jong PSV'ers. Een groot aantal selectiespelers – waaronder winteraanwinst Joey Veerman en doelmannen Joël Drommel en Yvon Mvogo – was niet van de partij en spelers als Vincent Müller, Maxime Delanghe, Jenson Seelt, Richard Ledezma, Maximiliano Romero, Ismail Sabari en Johan Bakayoko kregen de kans om zich te laten zien in het oefenduel.

De wedstrijd zelf werd in het diepste geheim gespeeld: PSV deed geen verslag via de eigen kanalen en liet ook geen toeschouwers of journalisten toe. Volgens het Eindhovens Dagblad maakte Cody Gakpo de eerste Eindhovense treffer en was Jong PSV-spits Fodé Fofana vlak voor tijd verantwoordelijk voor de winnende.

Winterkampioen PSV bereidt zich nu voor op de Eredivisie-hervatting tegen FC Groningen van zondag 16 januari. Na de midweekse bekerwedstrijd tegen Telstar wacht de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen: nummer twee Ajax komt op zondag 23 januari naar Eindhoven.