Tiental Heerenveen boekt verrassende zege en brengt Willem II dieper in problemen

21 november 2021 om 16:19

SC Heerenveen heeft met tien man een overwinning weten te boeken op Willem II, dat in de slotfase ook nog rood kreeg. Bij de Friezen moest Anthony Musaba na ruim twintig minuten spelen het veld al verlaten, waarna Willem II het spel maakte. Toch trok de thuisploeg aan het langste eind.

In de 21ste minuut veranderde het duel tussen Heerenveen en Willem II volledig. Musaba plantte zijn noppen op ongelukkige wijze in het been van Derrick Köhn, waarna arbiter Serdar Gözübüyük de rode kaart toonde. Vanaf dat moment besloot trainer Johnny Jansen om de pot dicht te gooien bij Heerenveen.

Willem II moest in het restant van de wedstrijd een gaatje zien te vinden in de muur van Heerenveen. Dat lukte na 69 minuten spelen pas: Ringo Meerveld gaf een voorzet op Ché Nunnely, die bij de tweede paal in alle vrijheid de 0-1 kon maken. Willem II kon echter niet lang genieten van zijn voorsprong: nog geen minuut later schoof Filip Stevanović de bal in de verre hoek voor de 1-1.

Ruim vijf minuten later kwam Heerenveen met een man minder zelfs op voorsprong, door een goal van Nick Bakker. De hoop van Willem II op een resultaat leek helemaal vervlogen toen Miquel Nelom in de 78ste minuut ook tegen een rode kaart aanliep. Beide ploegen moesten het laatste deel van de wedstrijd daardoor met tien man uitspelen.

Willem II zette nog wel een slotoffensiefje in, maar Heerenveen wist stand te houden. De ploeg van Jansen stijgt daardoor naar de tiende positie op de ranglijst. Willem II, dat na een sterke seizoenstart zelfs even tweede stond, zakt af naar de negende plek.