Moszkowicz wordt gevraagd naar situatie-Vloet: "Het ziet er niet best uit"

20 november 2021 om 14:45

Áls Rai Vloet schuldig bevonden wordt, kan hij volgens voormalig advocaat Bram Moszkowicz een celstraf van tussen de 12 en 24 maanden krijgen. De Telegraaf heeft onderzoek gedaan en concludeert dat Vloet degene is die achter het stuur zat en verantwoordelijk is voor de dood van een vierjarig jongetje uit Zoetermeer.

"Áls het zo is dat hij gereden heeft en ook nog onder invloed, schat ik in dat de problemen groot zijn. Dat zijn strafverzwarende omstandigheden", aldus Moszkowicz bij Veronica Inside. Hij werd vrijdag gevraagd naar de situatie rond Vloet. Moszkowicz hield een flinke slag om de arm omdat nog nergens bevestigd is dat Vloet inderdaad degene is die gereden heeft.

"Ik vind dat daar relatief lage straffen op staan, dat heeft te maken met de verkeerswetgeving", zegt Moszkowicz. "Er wordt vanuit gegaan dat er geen opzet is. Maar het ziet er niet best uit. Nogmaals, we weten niet of het waar is. Als het klopt, kan hij tussen de 12 en 24 maanden krijgen."

Vloet werd vorige week zondag gearresteerd na een aanrijding op de A4. Hij was samen met een vriend betrokken bij een auto-ongeluk waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. De vriend van Vloet heeft gezegd dat hij niet degene is die achter het stuur zat. De politie weet wie reed, maar mag daar vanwege de privacywetgeving niets over zeggen.