'Rellende supporters na Gelderse derby krijgen celstraf tot en met een half jaar'

2 november 2021 om 15:29

Fans die na de Gelderse derby een rol speelden in de rellen die na afloop rond het Goffertstadion losbarstten, hebben tot een half jaar cel gekregen. De eerste zeven relschoppers stonden dinsdag voor de rechter.

Volgens Omroep Gelderland is er één supporter, een 20-jarige Nijmegenaar, veroordeeld tot een half jaar cel. Hij wordt als één van de aanstichters gezien en de rechter vond dat het niet meer dan terecht was dat hij er niet met alleen taakstraf vanaf kwam. "Dat kan ik niet uitleggen aan de maatschappij", zei hij tijdens de zaak.

Een 47-jarige man die tijdens de rust het stadion verliet met zijn zoontje om vervolgens stennis te schoppen bij het uitvak, heeft een celstraf van dertig dagen waarvan 15 voorwaardelijk gekregen. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 200 euro betalen aan een steward die hij aanviel.

Twee andere relschoppers kregen een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden voor hun aandeel in de onlusten. Van één persoon kon niet bewezen worden dat hij bij de rellen aanwezig is en dus kreeg hij vrijspraak. Twee zaken zijn nog in behandeling en in de komende dagen zullen er nog 15 mensen via snelrecht voor moeten komen.