De Mos heeft zware kritiek op Rode Duivels: Een gezellig groepje vrienden

De Mos heeft zware kritiek op Rode Duivels: "Een gezellig groepje vrienden"

03-03-2016 13:01
9

Heel België hoopt dat de Rode Duivels furore maken in Frankrijk, maar volgens Aad de Mos is dat lang niet zeker. Hij maakt zich zorgen om het 'gezellige vriendengroepje'.

De ex-coach ziet veel te weinig evolutie bij de Duivels. "Sinds het WK zag ik geen evolutie bij de Rode Duivels. Het is een gezellige groep vrienden die af en toe eens verzamelen blaast. De tactische discipline zal alles bepalen op het EK. Ik betwijfel of sommige spelers hun ego opzij kunnen zetten", laat hij weten aan Knack. "Er bestaat op tactisch vlak verdeeldheid in de groep, daar ben ik zeker van. Vincent Kompany en bondscoach Marc Wilmots maken samen de dienst uit, dat zien de spelers ook."

De Mos wil de creatieve spelers belangrijker zien worden binnen de ploeg. "Om de spelers die voor jou het verschil kunnen maken te laten renderen moet het spel helemaal daarop afgestemd zijn. Daar moet zwaar op getraind worden en dan mag er voor de defensie niet iemand staan die hier en daar een mooi 'bewegingkje' maakt, maar altijd te laat inspeelt. Of achterin Kompany de graag een mannetje uitkapt en steevast een foutje maakt in de belangrijke wedstrijden."

België zit op het EK in een poule met Italië, Zweden en Ierland. Op maandag 13 juni opent de ploeg van Wilmots tegen Italië.