Tien 'wonderkinderen' van Manchester United die het niet hebben gered

Tien 'wonderkinderen' van Manchester United die het niet hebben gered

02-03-2016 14:50
9

Het lijkt vandaag de dag een behoorlijke succesformule. Manchester United moest de laatste wedstrijden noodgedwongen de nodige talenten inzetten en dat had prompt succes. Marcus Rashford scoorde in zijn eerste twee wedstrijden vier keer. Maar is dat altijd zo?

Het is antwoord is kort: nee. De website Squawka zette tien geflopte United-talenten op een rijtje. Onder andere Chris Eagles, oud-speler van NEC, vindt zijn naam terug in het lijstje der mislukkelingen.

Wedden

Meer odds

1. Dong Fangzhuo
Deze Chinees kwam in 2004 naar Old Trafford. Manchester United betaalde een vergoeding van vijfhonderdduizend pond, wat kon oplopen naar 3,5 miljoen pond. Daar kwam het echter nooit van. Hij kwam sporadisch in actie en kon zijn biezen pakken toen Rafael aan het front verscheen. Het shirtnummer 21 ging naar hem.

2. Bojan Djordjic
De in Servië geboren Zweedse middenvelder gold als een enorm talent. Zo eentje waarvan je later veel zou gaan horen. Nou, dat was ook in dit geval absoluut niet waar. Hij speelde slechts twee wedstrijden in het shirt van United, waarna hij door het leven ging als een ware voetbalnomade. Club na club versleet hij, waaronder het Engelse Blackpool. Zijn doorbraak? Die bleef uit.

3. Luke Chadwick
Luke Chadwick, kortweg Chadders. Niet gezegend met de looks van David Beckham, maar wel op jonge leeftijd het eerste elftal van Manchester United gehaald. Maakte zelfs twee goals, waarvan eentje tegen rivaal Leeds United. Toch mocht hij niet blijven. Het o zo grote talent keerde terug naar de club uit zijn nog jongere jaren: Cambridge United. Een vette carrière is er niet van gekomen.

4. Mads Timm
Kennen jullie deze nog? Kwam in 2000 over van Odense en maakte zijn debuut in een Champions League-duel met Maccabi Haifa. Alles leek op rolletjes te lopen, totdat Timm de gevangenis in moest. Vanwege gevaarlijk rijgedrag moest hij de bak in en daarna kwam het nooit meer goed. Op jonge leeftijd stopte hij met voetballen, een treurig verhaal.

5. David Bellion
Een lange Fransman, een heeele lange Fransman. Leek onder Sir Alex Ferguson een vaste plaats te bemachtigen en deed het ook een aantal keer bijzonder goed. Maar daar bleef het bij. Hij vertrok op huurbasis naar West Ham United, om nooit meer terug te keren. Op dit moment komt hij uit voor Red Star Paris.

6. Chris Eagles
Ja ja, Chris Eagles, de man die furore maakte in het shirt van NEC. Gold in Nijmegen destijds als een sterkhouder, maar in Manchester allerminst. De club haalde hem binnen vanwege zijn uitzonderlijke talent, maar dat heeft hij nooit kunnen etaleren. In 2008 trok hij definitief en ging op weg naar Burnley.

7. Federico Macheda
Deze man maakte een debuut, ongelooflijk! In 2009 mocht hij tegen Aston Villa invallen en liet direct van zich horen. In de allerlaatste minuut schoot hij de 3-2 binnen, waardoor United alsnog met een zege aan de haal ging. En nu? Hij brak in ieder geval nooit echt door. Cardiff City is zijn huidige werkgever.



8. Fabio
Het leek een schitterend voetbalsprookje te zijn. De tweeling Da Silva, waar ook Fabio onderdeel van is, kwam over van Fluminense en leken beide geschikt voor een rol op een flank. Het kwam er alleen niet helemaal uit. Het verhaal was zo mooi, de praktijk iets minder. Fabio trok naar Cardiff, waarmee hij degradeerde. Zo eindigde het verhaal verschrikkelijk.

9. Ravel Morrison
Het levende bewijs dat alleen talent je niet aan de top brengt. Hij kon ongelooflijk goed voetballen, maar voor mentaal een probleem. Eerst bij Manchester United en later ook bij Queens Park Rangers en Cardiff City. En dat lijstje lijkt op dit moment te worden uitgebreid bij Lazio. Daar kwam hij dit seizoen tot slechts drie optredens.

10. Bebe
'Misschien wel de slechtste aankoop van Sir Alex Ferguson', schrijft Squawka. Bebe werd voor 7,4 miljoen pond overgenomen, terwijl er nooit iemand hem had zien spelen. Dat bleek een foute keuze, want Bebe werd een enorme, enorme flop.