'We zijn minder ver dan we dachten, het mag allemaal wat attractiever'
Boilesen had gehoopt dat Barça-thuis nieuwe standaard zou zijn

'We zijn minder ver dan we dachten, het mag allemaal wat attractiever'

23-04-2014 16:19
4

Ajax-verdediger Nicolai Boilesen had gehoopt dat het voetbal uit de gewonnen wedstrijd tegen FC Barcelona (2-1) eerder dit seizoen de nieuwe standaard zou zijn voor Ajax. Na twee nederlagen tegen Red Bull Salzburg en een verloren bekerfinale kijkt hij daar echter anders tegen aan.

In de twee Europa League-duels met Salzburg moest Ajax twee keer het onderspit delven (0-3 en 1-3), terwijl PEC Zwolle in de bekerfinale met 5-1 te sterk was. "En dan te bedenken dat we ditzelfde seizoen Barcelona met geweldig voetbal hebben verslagen. We hadden gehoopt dat die wedstrijd de nieuwe standaard zou zijn", zegt de linksback in Voetbal International. "Dat is dus niet het geval. We zijn minder ver dan we dachten."

"Maar we moeten ons niet laten ontmoedigen door deze nederlagen, we moeten er vooral van leren", vervolgt de linksback tegenover het weekblad. "In deze spelersgroep zitten nog ontzettend veel groeimogelijkheden. We hebben het geluk dat we nu een brede kern van jonge talenten hebben. Die steeds meer ervaring opdoet. De laatste jaren gingen steeds onze beste spelers weg in de zomer."

Het ziet er volgens Boilesen naar uit dat de groep deze zomer intact wordt gehouden. "Dan kunnen we stappen gaan maken. In resultaat en ook in de uitvoering. Het mag allemaal wat attractiever, dat ben ik met de critici eens. Als het lukt deze groep bij elkaar te houden, verwacht ik dat we aantrekkelijker voetbal gaan spelen."