Fonds Gehandicaptensport prijkt half seizoen op uitshirts van Ajax
Ajax-trainer Frank de Boer is trots op de speciale uitshirts

Fonds Gehandicaptensport prijkt half seizoen op uitshirts van Ajax

23-04-2014 15:14
2

Ajax speelt in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2014/2015 met het logo van het Fonds Gehandicaptensport op de uitshirts. Met die actie willen Ajax en hoofdsponsor Aegon het Fonds helpen om meer aandacht te krijgen voor de gehandicaptensport.

Dat maakte Ajax-trainer Frank de Boer woensdag bekend tijdens de Ajax-Aegon Sportdag, een sportevenement dat wordt georganiseerd voor kinderen uit het speciaal onderwijs. "Sport is gezond en belangrijk", laat De Boer weten via de officiële kanalen van de club. "Zeker ook voor mensen met een handicap. Daar is extra aandacht voor nodig, maar ook geld. Wij zijn trots dat wij kunnen helpen door met het Fonds Gehandicaptensport op het shirt te spelen."

Ook Aegon-topman Marco Keim is trots op de actie. "Samen met Ajax staan wij als één man achter het Fonds Gehandicaptensport. In de afgelopen drie jaar stond het Fonds een thuiswedstrijd per seizoen op het shirt van Ajax. Nu het contract met een halfjaar is verlengd willen wij door deze manier het Fonds steunen door ook in de rest van het land aandacht te vragen."

Naast het eerste elftal van Ajax zullen ook Jong Ajax en de Ajax Vrouwen in de speciale uitshirts spelen. Op de thuisshirts blijft Aegon prijken als hoofdsponsor, evenals bij alle wedstrijden van de eerdergenoemde teams in internationaal verband. Aegon zou aanvankelijk vanaf komend seizoen van de shirts verdwijnen, maar omdat Ajax er nog niet in is geslaagd een nieuwe hoofdpsonsor te vinden, besloot het een half jaar langer door te gaan als hoofdsponsor.