Ajax bleek de kwetsbaarheid van een degradatieclub te hebben
Van Hanegem: "Ajax valt op door ellende, niet door mooi voetbal"

"Ajax bleek de kwetsbaarheid van een degradatieclub te hebben"

22-04-2014 08:40
14

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem walgt van de manier waarop fans van Ajax het stadion van Feyenoord hebben 'ontheiligd'. Hij pleit voor een levenslang stadionverbod voor de mensen die de bekerfinale ontsierden.

"De grasmeester had de tranen in zijn ogen staan. Ik ook bijna", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "De mensen die het vuurwerk op het veld gooiden en die daarna ook nog het lef hadden om Edwin van der Sar uit te fluiten, die moeten een levenslang stadionverbod krijgen. Ze zijn het niet waard om bij welke voetbalwedstrijd dan ook te zitten."

"De KNVB en Ajax hebben iets goed te maken bij alle voetballiefhebbers in ons land", vervolgt De Kromme. "Opsporen, straffen en wel zo snel mogelijk. En een excuus aan Feyenoord lijkt me ook wel op zijn plaats."

Van Hanegem was onder de indruk van PEC Zwolle, de club voor wie hij zijn hoed afneemt. "Tja, en Ajax, ze worden zeer waarschijnlijk kampioen. Maar in die bekerfinale bleken ze de kwetsbaarheid van een degradatieclub te hebben. Die ploeg wordt in dit land veel te hoog op het paard gezet."

De oud-topvoetballer betreurt het dat iedereen net doet of Ajax nog iets te betekenen heeft. "Maar op De Toekomst weten ze zelf wel hoe ver ze zijn opgeschoten in een paar jaar. Niet veel, bijna niks. Op een of andere manier zag ik dat onderstreept in die vuurwerkbommen. Ajax valt op door ellende, niet door mooi voetbal. Dat werd deze keer gespeeld door PEC Zwolle."