Zwolle maakt zich op voor ongekend bekerfeest: Dit gaat nog ontploffen
Van Polen: "Ik denk dat Ajax dit nog nooit heeft meegemaakt"

Zwolle maakt zich op voor ongekend bekerfeest: "Dit gaat nog ontploffen"

20-04-2014 22:53

PEC Zwolle is in twee jaar tijd uitgegroeid van Jupiler League-club tot winnaar van de KNVB Beker. De ploeg van Ron Jans mag zich na de ongekende bekerstunt tegen Ajax (5-1) verheugen op een megafeest bij terugkomst.

Aanvoerder Bram van Polen moest tijdens de bekerfinale in zijn arm knijpen om de ontwikkelingen te kunnen geloven. "Dit was ongekend", zei hij na afloop tegen SBS6. "Ik denk dat Ajax dit nog nooit heeft meegemaakt. We leken wel een tornado voor de rust."

"We wonnen bijna alles. Elk duel. In de pauze stonden we op een 4-1 voorsprong. Ik dacht nog: wat gebeurt hier nou jongens", vervolgde Van Polen, die PEC snel op achterstand zag komen. Toch vond hij PEC vanaf het begin gretiger. "We begonnen direct goed. Toen kwamen die mafkezen met die fakkels."

"Maar bij ons was alles al een tijdje op deze finale gericht. Het kwam er allemaal uit bij ons vandaag. Echt niet normaal. Ik ben hier zeven jaar geleden gekomen. Toen speelden we voor drieduizend man. Kijk nu hier", zegt de verdediger over de ongekende ontwikkeling die PEC doormaakt.

"Dit gaat nog ontploffen"
Het grootste succes in de geschiedenis van de club gaat maandag uitgebreid gevierd worden. Maar men houdt er ook al rekening mee dat er zondagavond een groot feest losbarst. De spelersbus van PEC vertrekt om 23.00 uur bij stadion De Kuip en komt vermoedelijk tussen 00.30 en 01.00 uur aan in Zwolle. "Hoeveel mensen precies naar het stadion komen, weten we niet", aldus een woordvoerder tegen RTV Oost. "Voor ons is dit ook allemaal nieuw."

"Dit gaat nog ontploffen", voorspelde Van Polen vlak na de eenzijdige finale alvast. "Het had inderdaad nog erger gekund voor Ajax, maar met 5-1 ben ik ook nog blij hoor. Ik ben de komende weken niet meer chagrijnig."