PEC grijpt door bekerstunt het beste ticket voor Europa League
Ploeg van Jans hoeft maar een voorronde te overleven

PEC grijpt door bekerstunt het beste ticket voor Europa League

20-04-2014 20:54

PEC Zwolle heeft zondag als winnaar van de KNVB-beker tevens het beste ticket voor de play-offs van de Europa League veroverd. De ploeg van trainer Ron Jans stroomt daardoor pas in de laatste fase van de voorrondes in. 

Als PEC de bekerfinale tegen Ajax had verloren, dan had de club uit Overijssel al in de tweede voorronde aan de bak gemoeten. Maar door de winst op Ajax hoeven de Zwollenaren slechts een ronde te overleven om de groepsfase te halen.

Met nog twee wedstrijden in de Eredivisie te gaan, is Ajax al zeker van een plek in de Champions League. De Amsterdammers hebben volgende week tegen Heracles Almelo aan een gelijkspel genoeg voor de titel en een plek in het hoofdtoernooi van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Feyenoord is als nummer twee op weg naar de derde voorronde van de Champions League.

De ploeg die als derde eindigt, krijgt net als PEC Zwolle een ticket voor de play-offs van de Europa League. De nummer vier gaat de derde voorronde van dit Europese toernooi in. De nummers vijf tot en met acht van de Eredivisie strijden in de play-offs om één ticket voor de tweede voorronde.