Danny Blind vol bewondering: 'Dat is kwaliteit, en ook ervaring'

Danny Blind vol bewondering: 'Dat is kwaliteit, en ook ervaring'

8 mei - 13:47
10

Danny Blind en Youri Mulder praten na de plaatsing voor de Champions League-finale vol bewondering over Borussia Dortmund. Die Schwarzgelben wonnen over twee wedstrijden met 2-0 van Paris Saint-Germain en staan zodoende op 1 juni op Wembley. 

Terwijl PSV, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain in de kock-outfase allen het gevoel hebben gehad dat er iets te halen viel tegen Dortmund, was het de Duitse club die dinsdagavond doorstootte naar de Champions League-finale, constateert Mulder. "Dat heeft wel met een bepaalde klasse te maken", zegt hij bij Ziggo Sport.

"Op de momenten dat ze het moeten doen, doen ze het wel. Met Niclas Füllkrug, met de corners... Ze zijn heel erg goed georganiseerd", gaat de oud-spits verder. Dat laatste is voornamelijk te danken aan trainer Edin Terzic, die dit seizoen onder enorme druk heeft gestaan. "Zelfs Mats Hummels verweet hem dat hij tactisch niet sterk was, maar hij heeft nu wel bewezen dat hij zijn ploeg zo laat spelen zoals hij wil."

Blind is het roerend eens met zijn collega. "Als je van tevoren een lijstje in moet vullen met favorieten voor de Champions League, dan staat Dortmund daar niet tussen", aldus de voormalig Oranje-international. "Maar ze voelen precies aan wanneer er wat te halen valt. Dat is een kwaliteit, maar dat is ook ervaring."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!