Nederland juicht enorm: We hebben een hartstikke aantrekkelijke competitie
"We hebben nog steeds de status van kraamkamer van Europa"

Nederland juicht enorm: "We hebben een hartstikke aantrekkelijke competitie"

19-04-2014 10:30
9

De Nederlandse Eredivisie is op het hoogste niveau in Europa de competitie met de meeste doelpunten. Is dat een gebrek aan (verdedigende) kwaliteit of een spectaculaire ontwikkeling die we moeten toejuichen?

Uit onderzoek van NUsport blijkt dat er in Nederland gemiddeld 3,18 keer per wedstrijd wordt gejuicht om een doelpunt. 'We kunnen gewoon niet verdedigen', zeggen critici. Sportmarketeer Bob van Oosterhout is echter een andere mening toegedaan. "Hou nou eens op", verzucht hij in het Algemeen Dagblad.

"Het bewijst toch dat ook dat wij een hartstikke aantrekkelijke competitie hebben? Je kunt daar wel weer van alles tegenin brengen, maar dat het niveau bij ons minder is dan in Spanje of Duitsland, weten we nou wel. Kijk eens wat we wel hebben: een hartstikke attractieve, spannende competitie. We hebben nog steeds de status van kraamkamer van Europa. We zijn innovatief en vooruitstrevend: kijk maar naar onze stadions."

Van Oosterhout, een geboren optimist, vindt dat de communicatie naar buiten toe best wat positiever mag. "De Eredivisie biedt vermaak en avontuur. Het is jong en ambitieus. Er zit volop ontwikkeling in. In Nederland kun je de sterren van de toekomst zien, kijk maar naar Robben en Van Persie, of al die anderen uit het verleden", besluit hij.