Het is te hopen dat er een mooie club komt en Ajax iets aan me verdient
"Ik zie het niet zitten om nog een jaar op de bank plaats te nemen"

"Het is te hopen dat er een mooie club komt en Ajax iets aan me verdient"

17-04-2014 08:40
5

Kenneth Vermeer hoopt komende zomer een einde te maken aan de samenwerking met Ajax. De tweede doelman van de Amsterdammers is voornemens om een transfer te maken.

Vermeer weet wat de gevolgen zijn van zijn tot 2015 lopende contract. "De jongens die bij Ajax nog een eenjarig contract hebben, moeten verlengen of vertrekken", zegt de sluitpost, die in De Telegraaf verklaart voor het laatste te kiezen.

"Ik zie het niet zitten om nog een jaar op de bank plaats te nemen, omdat ik wekelijks wil keepen. Dus is het te hopen dat er een mooie club komt en Ajax iets aan me verdient. Op dit moment speelt er echter nog niet zo veel. Al kan dat in de voetballerij snel veranderen. Mijn focus ligt nu volledig op het in stijl afsluiten van het seizoen. Daarna zie ik wel wat er gebeurt."

De 28-jarige Vermeer begon het seizoen nog als basisklant, maar na de wedstrijd tegen PSV (4-0 verlies) moest hij zijn plek onder de lat afstaan aan Jasper Cillessen. Komende zondag mag de goalie zijn kunsten vertonen in de bekerfinale tegen PEC Zwolle.