Wenger content en opgelucht na stadsderby: Moesten diep graven
Londense ploeg terug op plek vier

Wenger content en opgelucht na stadsderby: "Moesten diep graven"

15-04-2014 23:44

Arsenal heeft de sportieve malaise in de Engelse Premier League stopgezet door West Ham United met 3-1 te verslaan. Manager Arsène Wenger was na afloop goed te spreken over de gerealiseerde ommekeer.

Arsenal won de voorbije weken niet in competitieverband en leek in de Londense derby opnieuw op weg naar een tegenslag. Na veertig minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Via twee doelpunten van Lukas Podolski en eentje van Olivier Giroud werd evenwel een belangrijke driepunter over de streep getrokken.

"Ik denk dat we deze overwinning te danken hebben aan consequent voetbal", vertelde de Fransman na afloop tegenover Sky Sports. "In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar de gelijkmaker vlak voor rust was cruciaal. In de tweede helft hebben we goed gecontroleerd."

"We hebben een serieus gevecht neergezet, een erg belangrijke ook, en zijn na het bereiken van de FA Cup-finale afgelopen zaterdag blij met deze mentale reactie. Dit is erg prettig. Al moesten we diep graven", beaamde Wenger, die in de aangehaalde eindstrijd weer hoopt te beschikken over Mesut Özil.