Kritiek op Messi valt slecht bij schakel uit Dreamteam: We zijn verwend
Laudrup neemt Argentijn in bescherming na vormdip

Kritiek op Messi valt slecht bij schakel uit Dreamteam: "We zijn verwend"

15-04-2014 20:16

In aanloop naar de Spaanse bekerfinale heeft Michael Laudrup het opgenomen voor Lionel Messi. De aanvalsleider van FC Barcelona wist in drie van de laatste vier wedstrijden geen serieuze bijdrage te leveren.

"Het is erg ingewikkeld om over Messi te praten", vertelde de Deen aan het Spaanse radiostation La Xarxa. "Hij is de beste speler ter wereld en een van de beste aller tijden. We zijn verwend. In de laatste wedstrijden was hij niet op zijn best, maar dat werd ook gezegd voorafgaand aan de vorige wedstrijd tegen Real Madrid. Toen maakte hij drie doelpunten en bereidde er eentje voor."

Zonder de topvorm van Messi wist ook Barça geen goede resultaten te boeken. Vorige week werd de Catalaanse grootmacht door Atlético Madrid uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League en vervolgens bleek laagvlieger Granada in competitieverband te sterk. De Argentijnse sterspeler werd zodoende bekritiseerd, evenals diens landgenoot Gerardo Martino.

"Wanneer de resultaten tegenvallen is het eenvoudig om de technische staf te beschuldigen. Het is tenslotte eenvoudiger om de manager te vervangen dan alle spelers. Die keuze is nooit makkelijk te maken", aldus Laudrup, die ooit deel uitmaakte van het befaamde Dreamteam van Barça.