Als we geen misstap maken, krijgen we ons ticket voor de Champions League
Arsenal-spits Giroud speelt met zijn club nog zes finales

"Als we geen misstap maken, krijgen we ons ticket voor de Champions League"

15-04-2014 15:34

Olivier Giroud vindt dat Arsenal het behalen van de vierde plaats in de Premier League volledig in eigen hand heeft. Die plek verwijst ploegen door naar de voorrondes van de Champions League.

Arsenal staat op dit moment vijfde en heeft een achterstand van twee punten op nummer vier Everton. In de Engelse competitie staan voor beide clubs nog vijf wedstrijden op het programma. "Dit seizoen hadden wij als doel ons te kwalificeren voor de Champions League", zegt de Franse spits in L'Equipe. "Als we in de competitie geen misstap meer maken, krijgen we ons ticket voor de Champions League."

Onlangs beging Arsenal echter een grote misstap, door te verliezen van concurrent Everton (3-0). Onder meer Giroud kreeg veel kritiek van de fans. "Zoiets kan gebeuren. Ik heb er over nagedacht, heb mezelf bekritiseerd en ben weer aan het werk gegaan. Het hele team heeft in die wedstrijd gefaald."

Naast de sportieve belangen in competitieverband staat Arsenal ook nog de FA Cup-finale te wachten. "We hebben nog zes finales, waarvan vijf in de competitie en één in het bekertoernooi", aldus Giroud. Op 17 mei speelt Arsenal in de finale van het Engelse bekertoernooi tegen Hull City.