'Manchester United verleidt Bayern-regisseur met mega-contract'
Kroos kan na Rooney best betaalde speler worden bij United

'Manchester United verleidt Bayern-regisseur met mega-contract'

15-04-2014 14:54

Manchester United-manager David Moyes zet alle zeilen bij om volgend te seizoen wel te slagen. De trainer van de Engelse topclub is in zijn zoektocht naar een nieuwe aanvallende middenvelder gestrand bij Bayern München, waar Toni Kroos een goede indruk achterlaat.

Kroos moet volgens de doorgaans goed geïnformeerde krant The Guardian naast Wayne Rooney en Robin van Persie uitgroeien tot één van de grootverdieners op Old Trafford. De middenvelder zou in Manchester een contract tegemoet kunnen zien met een weeksalaris van ongeveer 315.000 euro. Rooney is bij The Red Devils de grootverdiener: hij strijkt wekelijks circa 360.000 euro op.

In de kwartfinales van de Champions League stuitte Moyes met Manchester United dit seizoen twee keer op Kroos, die in beide duels liet zien goed te kunnen fungeren als regisseur op het middenveld. In die rol hoopt Moyes de Duits international naar de Engelse voetbalstad te kunnen trekken. Het is echter de vraag of Kroos dat ziet zitten, want ook bij Bayern München kan hij een verbeterd contract ondertekenen.

Manchester United is al geruimte tijd op zoek naar nieuw elan op het middenveld. Vorige zomer werd de club onder meer in verband gebracht met Cesc Fabregas van FC Barcelona en Ander Herrera van Athletic de Bilbao. Uiteindelijk werd Marouane Fellaini overgenomen van Everton. In de winter verzekerde Manchester United zich bovendien van Juan Mata.