Manchester City opgelucht: motor op het middenveld is snel weer opgelapt
Touré binnen twee weken weer terug bij Engelse topclub

Manchester City opgelucht: motor op het middenveld is snel weer opgelapt

15-04-2014 14:04

Manchester City kan in de slotfase van het Engelse voetbalseizoen toch nog een beroep doen op Yaya Touré. De Ivoriaanse middenvelder staat 'slechts' enkele weken langs de kant met een spierblessure.

Touré liep zondag tijdens de nederlaag op bezoek bij Liverpool een blessure op. In Manchester hield iedereen even de adem in, maar na verschillende onderzoeken blijkt dat de kwetsuur van de motor op het City-middenveld maar kort stil komt te staan. "Misschien is de blessure niet zo ernstig als we dachten, maar hij heeft zeker tien dagen tot twee weken nodig om te herstellen", zegt trainer Manuel Pellegrini dinsdag.

City neemt het woensdag in de Premier League op tegen Sunderland. Die wedstrijd gaat aan de neus van Touré voorbij, net als de duels met West Bromwich Albion en Crystal Palace. Goed nieuws was er ook voor Pellegrini: aanvoerder Vincent Kompany kan woensdag gewoon aantreden tegen The Black Cats. Ook Sergio Agüero, hij keerde op Anfield Road als invaller terug bij City, is speelklaar.