Sparta belegt Kasteel met tegenzin met kunstgras
Rotterdammers stappen uit financiële overwegingen over naar artificiële ondergrond

Sparta belegt Kasteel met tegenzin met kunstgras

15-04-2014 13:05
6

Sparta Rotterdam staat er niet alleen sportief slecht voor, ook financieel is het sappelen voor de gevallen club. De Kasteel-bewoners moeten komend seizoen flink bezuinigen en om die reden stappen zij met tegenzin over naar kunstgras. Vanaf volgend seizoen speelt Sparta niet meer op echt gras.

Sparta kampt met een tekort van 2,5 miljoen euro op de begroting, welke door 'forse kostenbesparingen' tot ongeveer een miljoen teruggebracht kan worden. Deze bezuinigingen komen voor een groot deel op het conto van het overstappen naar 'hoogwaardig kunstgras', meldt Sparta op de officiële website.

Wedden

Meer odds

"Kunstgras in het Sparta Stadion heeft bij weinig Spartanen de voorkeur", legt Rob Westerhof, voorzitter van de Stichting Sparta 1888, uit. "Er zijn echter veel noodzakelijke bezuinigingen en beslissingen afhankelijk van de aanleg van een kunstgrasveld. De belangrijkste factor is het in stand kunnen houden van de Regionale Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, maar in alle geledingen van de club zijn kostenbesparingen voorzien."

Sparta wil alles gaan huisvesten op Spangen, waardoor de kosten drastisch omlaag gaan. "In totaal is een kostenbesparing van bijna twee miljoen euro in vijf jaar te realiseren door deze beslissing", reageert directeur Manfred Laros. "We beseffen dat dit bij een deel van de achterban niet met gejuich zal worden ontvangen en ook in diverse overlegsituaties met de supportersvereniging en andere stakeholders kregen we de handen niet op elkaar voor dit besluit, maar rationeel gedacht was er wel begrip voor de situatie en de financiële noodzaak."