Cech legt druk bij Liverpool: Moeten nog over laatste horde
Chelsea-keeper: "Niemand verwachtte iets van Liverpool"

Cech legt druk bij Liverpool: "Moeten nog over laatste horde"

15-04-2014 10:58

Chelsea-keeper Petr Cech vraagt zich af of Liverpool de druk van de titelrace aankan. De ploeg van Brendan Rodgers staat momenteel bovenaan, nadat het tien keer op rij won. Cech heeft het idee dat de last op de schouders van 'The Reds' wel eens te zwaar kan worden.

Twee punten staat Liverpool los, nadat het zondag met 3-2 won van concurrent Manchester City. Achtervolger Chelsea komt op 27 april naar Anfield. "Niemand verwachtte iets van Liverpool. Ze doen mee en dat is waarom ze tot nu toe zonder druk speelden. Maar laten we eens zien hoe ze daarmee omgaan als de laatste horde komt", zegt Cech tegen Sky Sports. "Ze moeten er nog overheen springen."

De Tsjech geeft zijn eigen ploeg een grote kans, al heeft Manchester City een verliespunt minder. "Wij hebben het in de hand, al moeten we wachten op een slippertje van City. Maar als wij onze wedstrijden winnen, hebben we een kans. Het is geweldig onszelf in een situatie te manoeuvreren waarin we weten dat we kans hebben. We gaan er dus voor."

Daarnaast dingt Chelsea ook nog mee naar de eindzege van de Champions League. In de halve finale is Atlético Madrid de tegenstander. Cech: "Het is altijd goed om in een positie te zitten waarin je in april en mei voor alles speelt. Dat maakt het allemaal zo spannend."

Wil jij zelf een keer op Stamford Bridge zitten? Bekijk het aanbod van zeer voordelige voetbalreizen en zie José Mourinho in real life langs de lijn staan!