Pirlo niet onder indruk Huntelaar: Hadden ook andere spelers kunnen halen
Voormalig Milan-middenvelder: "Iemand als Claudio Pizarro, maar we kozen hem'

Pirlo niet onder indruk Huntelaar: "Hadden ook andere spelers kunnen halen"

15-04-2014 10:43
4

Andrea Pirlo was in de zomer van 2009 niet bepaald onder de indruk van het vastleggen van Klaas-Jan Huntelaar door zijn toenmalige club AC Milan. Dat blijkt uit zijn recent verschenen biografie 'I Think Therefore I Play'.

Pirlo was destijds in gesprek met Chelsea, maar Milan-president Silvio Berlusconi dacht de Italiaan binnenboord te houden met de komst van de Nederlander. Berlusconi had een papiertje met namen en die van Huntelaar was omcirkeld. 'Blijf, we hebben Huntelaar vastgelegd', zei Berlusconi tegen mij. 'Huntelaar...', vertelt Pirlo in het boek.

'Klaas-Jan Huntelaar is een prima speler', vervolgt de spelmaker. 'Hij weet hoe hij moet scoren, heel veel zelfs, en op dat moment speelde hij bij Real Madrid. Maar hij is geen type dat de Gouden Bal gaat winnen. We hadden ook andere spelers kunnen halen. Iemand als Claudio Pizarro, maar we kozen hem.'

Pirlo bleef wel bij Milan, maar niet omdat Huntelaar naar San Siro kwam. Bij de Rossoneri kreeg hij net als bij Chelsea een contract voor vier jaar. Twee jaar later vertrok hij alsnog naar Juventus. Huntelaar speelde maar een jaar in het shirt van Milan en trok toen naar Schalke 04, waar de Achterhoeker nog speelt.