Gerrard wil het zo graag: Moeilijk om mijn emoties te beheersen
"Ik moet ervoor zorgen dat ik niet angstig word en geen onnodige energie verspil"

Gerrard wil het zo graag: "Moeilijk om mijn emoties te beheersen"

15-04-2014 10:00
3

Steven Gerrard is dicht bij het ultieme hoogtepunt in zijn carrière en de middenvelder is vastberaden om de Engelse titel niet meer uit zijn handen te laten glippen. Het fantastische seizoen is volgens hem niets waard als de 'Reds' nu nog naast het kampioenschap grijpen.

Liverpool is vier zeges verwijderd van de eerste titel sinds 1990. De eerstvolgende horde is Norwich City, waar zondag een bezoek aan wordt gebracht. "Elke wedstrijd wordt steeds belangrijker, omdat we steeds dichter bij het einde van de competitie komen", zegt Gerrard. "Manchester City was altijd al een grote tegenstander, omdat zij een concurrent van ons zijn. Maar Manchester City, Chelsea of Manchester United is nu Norwich City geworden."

AC Milan
"Zo groot is deze wedstrijd", vervolgt de 33-jarige aanvoerder. We moeten Norwich behandelen zoals we in 2005 AC Milan behandelden (voor de finale van de Champions League, red.). Dat is voetbal. We kunnen niet aan de kleur van de shirts denken, of aan de spelers die de shirts dragen. We moeten Norwich behandelen alsof ze het beste team ter wereld zijn."

Liverpool won de afgelopen tien wedstrijden. "Dat is een geweldige serie, maar daar krijg je niets voor. Hoogstens een klopje op je schouder. Het gaat er als voetballer om dat je iets tastbaars wint. We kunnen dertien wedstrijden op rij winnen, maar de laatste verliezen en helemaal niets hebben. Iedereen zal ons vergeten. De enige manier is om door te gaan en de titel te winnen, alleen dan zullen mensen ons herinneren."

Emotioneel
"We moeten vergeten waar we staan en ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Norwich alsof het de laatste wedstrijd in onze carrière is", vervolgt Gerrard, die na het duel met Manchester City bijzonder emotioneel was. "Het was vanwege de week die bij Liverpool altijd specialer is dan andere weken", doelt hij op de Hillsborough-ramp. "Ik spreek namens iedereen als ik zeg dat we de zege opdragen aan de slachtoffers en nabestaanden."

De routinier probeert intussen om zich niet af te laten leiden door alle emoties en het verlangen dat hij heeft om zijn eerste titel te pakken. "Iedereen weet hoe graag ik het wil. Ik moet kalm blijven en me ontspannen. Ik probeer dat, maar het is moeilijk om mijn emoties te beheersen. Het liefst speel ik alle wedstrijden in de komende vier dagen, maar dat gaat helaas niet. Ik moet ervoor zorgen dat ik niet angstig word en geen onnodige energie verspil."

Op de tong bijten
Gerrard ontsnapte de afgelopen vier wedstrijden overigens aan een enorme deceptie. Had hij in één van die wedstrijden zijn tiende gele kaart gepakt, dan was hij voor twee duels geschorst. Die dreiging is nu van de baan, omdat de tweede zondag van april is gepasseerd. "Het waren vier zware wedstrijden. Er waren momenten dat ik er een paar tackles uit wilde gooien, ik heb een paar keer op mijn tong moeten bijten. Maar ik denk dat ik het goed heb gespeeld en dat het geen invloed op mijn prestaties heeft gehad."