Bekerkoorts in Amsterdam: Over twee weken is het hopelijk dubbel feest
"Stiekem te horen gekregen dat de beker ontbreekt op het palmares van De Boer"

Bekerkoorts in Amsterdam: "Over twee weken is het hopelijk dubbel feest"

14-04-2014 17:21

Ajax staat mogelijk twee feestweken te wachten. De Amsterdammers staan op de drempel van het behalen van de 33ste Nederlandse landstitel, komende zondag neemt Ajax het in de bekerfinale in de Kuip eerst op tegen PEC Zwolle.

"Ik verheug me op de finale", zegt Ajax-speler Davy Klaassen op de officiële website van zijn club. Door de zege van Feyenoord op bezoek bij PSV moest Ajax het titelfeest zondag nog twee weken uitstellen. "Met zes punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan zijn we in principe al kampioen. Maar het liefst hadden we de titel nu al binnen", haalt de middenvelder terug.

De blik van Klaassen is nu stevig gericht op de bekerfinale van komende zondag. "Over twee weken is het hopelijk dubbel feest. Want zondag willen we eerst dolgraag de beker winnen. Ik verheug me op de finale", zegt Klaassen. Ook verdediger Stefano Denswil krijgt voorzichtig last van bekerkoorts. Hoewel Denswil mogelijk niet start, zijn basisplek is afhankelijk van het herstel van Niklas Moisander, weet de verdediger wat Ajax te doen staat.

"Ik reken er niet op dat ik zondag speel, maar ik hoop dat ik toch in actie kom", zegt Denswil op de Ajax-clubsite. "We hebben stiekem wel te horen gekregen dat de beker nog ontbreekt op de palmares van onze trainer."