Cillessen: Dat je de beste bent, geeft een machtig gevoel
"Doordeweeks ging het wel, maar in het weekend had ik vaak chagrijnige momenten"

Cillessen: "Dat je de beste bent, geeft een machtig gevoel"

12-04-2014 12:04
1

Jasper Cillessen werkte zich dit seizoen op tot eerste doelman van Ajax. De bekroning op zijn definitieve doorbraak in Amsterdam volgt mogelijk zondag. Wanneer Ajax ADO Den Haag verslaat en Feyenoord punten verspeelt bij PSV, is Ajax opnieuw landskampioen van Nederland.

"Eerlijk is eerlijk: als ik dit seizoen niet had gespeeld, dan was het voor mij wel klaar geweest bij Ajax", zegt de oud-doelman van NEC Nijmegen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Cillessen verdrong gedurende dit seizoen Kenneth Vermeer uit het Ajax-doel. "Ik was hier naartoe gekomen om te spelen en dan, en dat zeg ik met alle respect, niet in de Jupiler League op maandagavond."

"Doordeweeks ging het wel, maar in het weekend had ik vaak chagrijnige momenten. Natuurlijk heb ik getwijfeld. Als Roda JC in die eerste week concreet was geweest, zou ik nu misschien daar hebben gekeept. De vraag is: hoe ga je om met die teleurstelling? Gooi je je kont tegen de krib, of ga je samen de strijd aan en zorg je dat je samen het team sterker maakt? Dat laatste heb ik gedaan en dat doet Kenneth op zijn beurt bij mij."

Ondertussen staat Cillessen op de drempel van de derde landstitel in dienst van Ajax. Deze voelt voor Cillessen toch net iets specialer. "Kijk, het eerste jaar heb ik weinig tot niets gespeeld. Vorig jaar wel wat wedstrijden, maar als het feest wordt gevierd, sta je toch aan de zijkant. Dat zal nu anders zijn. Ik heb nu een groot aandeel. Met de C1, B1 en A1 van NEC ben ik ook kampioen geworden. Weliswaar van de eerste divisie, maar dat je de beste bent, geeft een machtig gevoel", besluit de doelman in het AD.