Feyenoord-zomeraanwinst gaat zich buigen over toekomst: 'Wil basisspeler worden'

Feyenoord-zomeraanwinst gaat zich buigen over toekomst: 'Wil basisspeler worden'

7 mei - 11:29 Laatste update: 12:06
45

Ondrej Lingr vindt Feyenoord een geweldige club, maar denkt wel na over zijn toekomst. De zomeraanwinst is dit seizoen bankzitter, en wil weer basisspeler worden. Dat vertelt hij in een interview met het Tsjechische Seznam Zprávy

Lingr gaat zich na dit seizoen, waarin Feyenoord nog twee wedstrijden speelt (tegen NEC en Excelsior), buigen over zijn toekomst. De Tsjech kwam afgelopen zomer naar Feyenoord, dat hem dit seizoen huurt van Slavia Praag en aankomende zomer verplicht is om de koopoptie te activeren. 

Als Lingr gevraagd wordt of hij liever in Nederland blijft, of elders aan de slag gaat, reageert hij stellig. "Aankomende zomer zal het leren. Als ik bij Feyenoord in de basis zou kunnen spelen, zou ik absoluut hier willen blijven, want de club is fantastisch en ik ben hier verder heel gelukkig, maar ik wil weer een basisspeler worden."

"Er komt waarschijnlijk een nieuwe trainer", vervolgt Lingr. "Een voetbalcarrière duurt maar kort en ik zou het vreselijk vinden om nog een jaar te verliezen. Mijn agent en ik werken al aan een nieuwe oplossing en ik sta open voor een nieuwe uitdaging. Het zal uiteraard van Feyenoord afhangen of ze mij willen behouden of laten gaan. We hebben het nog niet met de club besproken, maar mijn zaakwaarnemer zal na het seizoen een gesprek hebben met de directie."

Dat is de middenvelder annex aanvaller dit seizoen allerminst. Onder de naar Liverpool vertrekkende Arne Slot speelde de dertienvoudig international pas 268 Eredivisie-minuten. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en één assist.