'Bizarre ommezwaai: Xavi blijft na dubbele meeting tóch aan als trainer Barça'

'Bizarre ommezwaai: Xavi blijft na dubbele meeting tóch aan als trainer Barça'

24 april - 21:11 Laatste update: 22:18
96

Xavi Hernandez heeft na twee meetings tóch besloten te blijven bij FC Barcelona. De Spanjaard gaat zijn tot medio 2025 lopende contract bij de Catalanen uitdienen. Dat melden Spaanse media unaniem.

Volgens onder meer Diario SPORT en Fabrizio Romano sprak Xavi woensdagavond imet Deco, technisch directeur van Barça. In dat gesprek werd bekeken of de Catalaanse trainer komend seizoen tóch voor de groep zal staan bij Barcelona.

Barça-preses Joan Laporta hoopte Xavi nog altijd te behouden, terwijl de manager nog twijfelde. Na de meeting met Deco stond er direct nog een gesprek gepland. Laporta's rechterhand Alejandro Echeverría, Rafa Yuste én Laporta zelf schoven aan, om vervolgens de uitkomst van de meeting tussen Deco en Xavi te bespreken.

Na de meetings is duidelijk geworden dat Xavi heeft besloten om Barça tóch trouw te blijven. Hij gaat tot medio 2025 door bij de Catalaanse grootmacht. Xavi werd nog even in verband gebracht met een overstap naar Ajax. De Amsterdammers lijken de naam van Xavi nu te kunnen schrappen van het lijstje. 

Sinds Xavi in januari bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt bij FC Barcelona, presteert de club stukken beter dan voor die aankondiging. De club leek op weg naar de halve finale van de Champions League én een terugkeer in de titelstrijd in Spanje. Vorige week kwam er door Paris Saint-Germain en Real Madrid een einde aan die aspiraties. 

De Catalanen staan elf punten achter op Real Madrid in de competitie. Athletic Bilbao wist dit seizoen beslag te leggen op de Copa del Rey. In de Champions League bleek PSG over twee duels te sterk in de kwartfinale. Xavi en co. lijken daardoor zo goed als zeker geen prijs meer te winnen dit seizoen.