Ten Hag zag in Frenkie ideale partner voor miljoenenaankoop: 'Heel complementair'

Ten Hag zag in Frenkie ideale partner voor miljoenenaankoop: 'Heel complementair'

4 mei - 14:55
20

Erik ten Hag erkent dat Manchester United bezig is geweest met de komst van Frenkie de Jong. De manager werkte bij Ajax samen met de middenvelder en zag in hem de ideale compagnon voor Casemiro.

Manchester United heeft onder Ten Hag nog niet het voetbal kunnen spelen dat de manager voor ogen heeft. De Haaksberger zou graag het geroemde Ajax-voetbal spelen met de Engelse grootmacht. Ten Hag erkende eerder dit seizoen al dat zijn ploeg op dit moment heel anders speelt dan het Ajax van 2018/2019.

Wedden

Meer odds

De Tukker wijt dat aan het spelersmateriaal en erkent dat de komst van De Jong daar verandering in had kunnen brengen. "Dat is een typische speler die je nodig hebt als je in Ajax-stijl wil spelen", aldus Ten Hag in gesprek met Gary Neville voor Sky Sports. "Zo'n type moet je hebben. Frenkie zou een heel goed duo vormen met Casemiro, die twee zijn heel complementair aan elkaar."

"Om op een bepaalde manier te kunnen spelen, moet je specifieke spelers hebben", vervolgt Ten Hag. "Wij wilden De Jong, maar hij bleek op dat moment niet haalbaar." In datzelfde gesprek met Neville liet Ten Hag weten dat hij ook Harry Kane graag had zien komen. De Engelse spits vertrok deze zomer naar Bayern München.