Man in vorm in Premier League mikt op EK: 'Ben ready als Koeman me nodig heeft'

Man in vorm in Premier League mikt op EK: 'Ben ready als Koeman me nodig heeft'

4 mei - 11:47
23

Justin Kluivert heeft de droom om uit te komen voor Nederland op het komende EK nog altijd niet laten varen. Het gebrek aan een rechtsbuiten, de uitbreiding van 23 naar 26 spelers die mee mogen naar Duitsland en verschillende blessuregevallen laten de in bloedvorm verkerende Bournemouth-speler dromen.

Kluivert is in de Premier League helemaal op zijn plek. "Wat je hier bij Bournemouth ziet, is dat alles heel goed bij elkaar past. De trainer is heel goed en ik denk dat de club ook goed heeft uitgezocht welke spelers moesten blijven en moesten worden aangetrokken. Daarin zie je de visie en de ambitie van de eigenaren ook terug. Dat bezorgt iedereen hier een heel fijn gevoel", stelt Kluivert in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Met zeven Premier League-doelpunten dit seizoen is Kluivert zijn vader, die in 2005 zes doelpunten voor Newcastle United maakte, inmiddels voorbij. "Ik vind dat eerlijk gezegd ook wel speciaal, dat vader en zoon allebei gepresteerd hebben in de beste competitie van de wereld."

Waar zijn goede prestaties aan liggen? "Ik heb de afgelopen jaren veel meegemaakt: goede en mindere momenten. Ik koester ze allemaal, want ze hebben me gemaakt tot de speler die ik nu ben. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Daardoor ben ik veel volwassener en ik ben nog steeds pas 24. Ik ben dan ook heel benieuwd wat er nog allemaal voor me ligt. Ik doe in ieder geval mijn stinkende best om deze stijgende lijn door te trekken", aldus Kluivert.

Wellicht kan dat laatste zelfs al deze zomer. "Ik hoop er natuurlijk wel op. Er is niks mooiers dan voor je land te mogen spelen, laat staan op een eindtoernooi. Het zou voor mij een enorme eer zijn als ik er weer bij mag komen. Ik ben in elk geval ready als Ronald Koeman me nodig heeft. Wat mij kan helpen, is dat ik veelzijdig en topfit ben. Doordat ik hard werk, diepgang, snelheid en een actie heb, kunnen trainers meerdere kanten op met me. Ik denk niet dat Oranje daarvan overloopt", besluit Kluivert.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!