Klaassen niet onder indruk van Feyenoord-vergelijking bij Ajax: 'We staan voor ze'

Vandaag om 18:15
Laatste update: om 18:48

Davy Klaassen wordt niet warm of koud van een vergelijking tussen Ajax en Feyenoord, nadat hij met de Amsterdammers heeft gewonnen van Heracles Almelo. Vooralsnog heeft Ajax nog geen probleemloze uitzege geboekt in de Eredivisie, terwijl Feyenoord zaterdag nog met 1-5 over Go Ahead Eagles heen walste.

Ajax won zondag met 3-4 van Heracles na een spannend duel. Eerder dit seizoen lieten de Amsterdammers al punten liggen bij NAC Breda en Go Ahead, terwijl de formatie van Francesco Farioli op bezoek bij RKC Waalwijk ook de nodige moeite had. Klaassen wordt op de persconferentie geconfronteerd met het feit dat Ajax het niet makkelijk heeft in uitduels. "Je kunt niet elke wedstrijd met 5-0 winnen, we zijn aan het bouwen. De fundering hebben we nu wel een beetje gelegd", zegt de middenvelder.

Als Klaassen vervolgens hoort dat Feyenoord op bezoek bij Go Ahead wél met ruime cijfers heeft gewonnen, is hij niet onder de indruk. "Gisteren wel, ja. Maar volgens mij staan we wel voor ze... Maar het moet ook beter en dat willen wij ook. Je speelt bij Ajax, dus je moet de lat altijd heel hoog leggen. Maar wat ik elke dag op de training zie: daar word ik wel heel blij van."