Bosz: 'Pepi heeft pech met fenomeen'

Bosz duidelijk: 'Hij heeft de pech dat hij een fenomeen voor zich heeft'

Vandaag om 07:37

Ricardo Pepi was met twee doelpunten de grote man bij PSV in het Eredivisie-duel met Willem II (0-2), maar een basisplaats ligt voorlopig nog niet in het verschiet. Trainer Peter Bosz erkent dat de 21-jarige spits 'pech' heeft met de aanwezigheid van Luuk de Jong.

"Hij is een goede speler, maar heeft de pech dat hij een fenomeen voor zich heeft staan", zegt Bosz op de persconferentie over de Amerikaanse international. "Luuk scoort, geeft assists en is onze aanvoerder. En hij is ook topfit. Ook die pech heeft Ricardo."

Voor Pepi is zijn reserverol niet altijd makkelijk, legde Bosz ook nog uit. "Richting het einde van het vorige seizoen heb ik wat vaker met hem gesproken, omdat hij dat toch wel nodig had. Het is heel menselijk dat als je goed traint en goed invalt, maar toch steeds niet in de basis begint, dat dat frustrerend zal zijn. Maar dat is nu eenmaal zijn lot, dat is hem ook voorgehouden toen hij hier kwam. Earnest Stewart is daar heel duidelijk in geweest."

Bosz weet wel waarin Pepi zich moet verbeteren. "Iets waar hij niets aan kan doen: ervaring. Ricardo is die ervaring nu aan het opdoen, door bij PSV te spelen, in de top, waar het niet mag maar moet en waar hij wedstrijden in de Champions League mag spelen."