Salah hint op Liverpool-vertrek, Slot prijst 'indrukwekkende' Egyptenaar

2 september om 09:54

Mohamed Salah hint op een vertrek bij Liverpool aan het eind van het seizoen. De Egyptische sterspeler (32) is naar eigen zeggen nog niet benaderd om zijn aflopende contract te verlengen. Arne Slot werd naar de toekomst van Salah gevraagd, maar steekt vooral de loftrompet over hem.

"Ik heb een goede zomerstop achter de rug. Ik heb veel tijd gehad en probeerde positief te denken. Zoals jullie weten is dit mijn laatste jaar bij deze club. Ik wil er van genieten en er niet teveel over nadenken. Ik wil vrijuit voetballen en dan zien we wel wat er volgend jaar gebeurt", liet Salah zich ontvallen in gesprek met Sky Sports, kort na de 0-3 zege bij Manchester United.

Salah was met twee assists en een doelpunt van grote waarde voor Liverpool op Old Trafford. "Om eerlijk te zijn dacht ik op weg naar de wedstrijd: dit kan de laatste keer zijn hier. Niemand binnen de club heeft nog met me gesproken over contracten. Dus ik heb me voorgenomen: oké, ik speel hier mijn laatste seizoen en dan kijken we aan het einde wel verder", aldus de rechtsbuiten, die de deur daarna toch op een kier leek te zetten. "Het is niet aan mij. Niemand van de club heeft er met me over gepraat. We gaan het zien."

Slot werd op de persconferentie geconfronteerd met de uitspraken van Salah. "Op dit moment is hij een speler van ons en ik ben erg blij dat hij deel uitmaakt van ons team. Ik praat niet over contracten, maar ik kan uren praten over hoe Mo vandaag speelde. Ben je daar in geïnteresseerd?", grapte de Nederlander. "Ja, hij was indrukwekkend."