Kramer en Fraser positief na voorbereiding RKC: 'Verder dan vorig jaar'

3 augustus om 21:30

RKC Waalwijk besloot de voorbereiding zaterdag met een nipte nederlaag tegen Almere City FC. Toch is Michiel Kramer niet geheel ontevreden over het spel van de Brabanders, vertelt hij aan VoetbalPrimeur.

RKC ging met 1-0 onderuit bij Almere. Eerder dolf de ploeg van coach Henk Fraser het onderspit tegen FC Den Bosch (2-3) en OH Leuven (2-3), maar een Waalwijks regioteam (8-0) en KAS Eupen (1-2) werden verslagen. "We zullen aan de bak moeten komend seizoen", stelt Kramer tegenover VoetbalPrimeur. "Hoe eerder we op een bepaald niveau zijn, hoe beter. Dat heeft misschien iets langer de tijd nodig dan vooraf gehoopt, maar over het algemeen zijn we verder dan vorig jaar."

Ook Fraser hecht niet te veel waarde aan de wisselende resultaten tijdens de oefencampagne. "Ik kijk meer naar het ontwikkelen, zeker met weer een aantal nieuwe spelers die je moet inpassen. Dat gaat eigenlijk best wel behoorlijk", besluit de oefenmeester. RKC begint volgende week zaterdag aan het nieuwe seizoen met de lastige uitwedstrijd tegen landskampioen PSV.