'Grootste presentatie ooit': Mbappé zet eerste stappen in volgepakt Bernabéu

16 juli om 13:28
Laatste update: 16 juli om 13:44

Kylian Mbappé is in een uitverkocht Estadio Santiago Bernabéu gepresenteerd als nieuwe speler van Real Madrid. Ruim tachtig duizend mensen waren aanwezig bij de presentatie van de Fransman.

Onder luid gejuich liep Mbappé over de blauwe loper in het stadion van Real richting het podium, waar José Martínez Sánchez (clubicoon), Florentino Pérez (president) en Zinedine Zidane (clubicoon) op hem stonden te wachten.

Maar liefst 80.000 mensen waren aanwezig in Bernabéu om de presentatie van Mbappé bij te wonen. Het waren voor de Fransman de eerste stappen in het shirt van De Koninklijke en alles werd uit de kast gehaald om er een memorabel moment van te maken.

Door Real werd er flink geïnvesteerd in een groot podium, vuurwerk, lichtshows en live muziek. Ook waren er meerdere grote namen aanwezig bij de presentatie van Mbappé. Zo vervulde onder meer Zidane een belangrijke rol op het podium.

Eerder op de dag onderging Mbappé de medische keuring in Hospital Universitario Sanitas La Moraleja. Vlak daarna werd er door de club een foto gedeeld van de Fransman en president Pérez met het shirt van Mbappé. 

In Madrid heeft Mbappé zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2029. De aanvaller komt transfervrij over van Paris Saint-Germain.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!