Van 't Schip hoort opmerkelijke suggestie: 'Ik doe dat niet bewust'

18 februari om 20:38
Laatste update: 19 februari om 06:20

Tot de komst van Alex Kroes worden er geen grote knopen doorgehakt, zo vertelt John van 't Schip. De trainer van Ajax haalt de transferwinter aan als voorbeeld, waarin Ajax zich na de komst van Jordan Henderson niet meer roerde.

Op de persconferentie wordt Van 't Schip gevraagd of hij al rekening moet houden met volgend seizoen bij het formeren van zijn elftal. Daarbij wordt gewezen op de basisplekken van Jaydon Banel en Tristan Gooijer, in plaats van Carlos Forbs en Anton Gaaei. "Nee, dat doe ik niet bewust. Ik probeer elke keer het beste team op het veld te zetten. De beslissingen die genomen moeten worden, zullen waarschijnlijk pas genomen worden als Kroes komt. Dat is natuurlijk pas in maart."

"Ik ben ad-interim, net als Jan van Halst. Uiteraard ben je met elkaar in gesprek, maar echte beslissingen gaan nu toch niet genomen worden. Dat zag je al in de winterstop, toen er niet nog meer spelers naast Henderson werden gehaald. In de zomer gaat er waarschijnlijk wel veel meer gebeuren", besluit Van 't Schip.