Slot ziet vormdip bij Feyenoord: 'Heel weinig in kansrijke positie gezien'

4 februari om 18:18

Santiago Gimenez speelde zondag in Alkmaar niet zijn meest gelukkige wedstrijd voor Feyenoord. In de wedstrijd tegen AZ werd de Mexicaan vroegtijdig naar de kant gehaald, waarbij de spits zichtbaar teleurgesteld was over zijn eigen optreden. Op de persconferentie krijgt Arne Slot de vraag of hij Gimenez, net als Mats Wieffer eerder dit seizoen, mee zal geven niet te streng voor zichzelf te zijn.

"Er zit wel een verschil tussen het aantal wedstrijden waarin Mats minder speelde en het aantal wedstrijden dat Santiago nu minder speelt", vangt Slot aan. "Maar vandaag zie je dat het een andere Santiago is dan in de vorige wedstrijden. In die voorgaande wedstrijden kon het elftal veel kansen voor hem creëren. Vandaag is dat het elftal niet gelukt en heb je hem ook heel weinig in kansrijke positie gezien."

"Op een bepaald moment wissel je hem dan", vervolgt de oefenmeester. "En ja, dan zou je het voorbeeld van Mats aan kunnen halen als je zó nadrukkelijk laat zien dat je extreem teleurgesteld bent in je eigen spel, dan wordt dat wellicht uitvergroot. Alhoewel je je kunt afvragen of dat ervoor nodig is, omdat iedereen hem heeft zien spelen vandaag."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!