Van 't Schip kondigt rentree van Ajax-pechvogel aan

2 februari om 16:56

Sivert Mannsverk staat voor zijn rentree bij Ajax. De 21-jarige Noor speelt maandag met de Amsterdamse beloften tegen Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

Mannsverk kwam afgelopen zomer voor ongeveer zes miljoen euro over van Molde FK. De controleur beleefde vervolgens een dramatisch debuut tegen FC Twente en raakte tot overmaat van ramp niet veel later geblesseerd. Na iets meer dan vier maanden kan Mannsverk eindelijk weer in actie komen.

"Het is de bedoeling dat hij aankomende maandag gaat spelen", zegt John van 't Schip op de persconferentie. Ook Branco van den Boomen werkt naar een rentree toe, maar dat duurt nog iets langer. "Dat gaat ook goed, maar hij traint nog niet met de groep. Dat zal nog wel even duren."

Van 't Schip ging ook in op de ontwikkeling van Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger heeft afgerekend met een zware kruisbandblessure en doet momenteel ritme op in Jong Ajax. "Kaplan is fit en speelt wedstrijden van negentig minuten. Zijn prestaties gaan wel nog een beetje op en neer, maar het is een jonge en goede jongen en hij moet wachten op zijn moment."