Interesse Feyenoord in Rodriguez wekt verbazing: 'Meer Ivanusec dan Lang'

21 januari om 12:45

De interesse van Feyenoord in Luciano Rodriguez wekt enige verbazing. Kaj Ramsteijn vraagt zich in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, af of de club behoefte heeft aan zo'n type. De Rotterdammers zouden hun interesse in de twintigjarige Uruguayaan kenbaar hebben gemaakt bij zijn club Liverpool Montevideo.

"Het verbaast mij wel dat Feyenoord naar zo'n speler op zoek is", begint Ramsteijn, oud-speler van de Rotterdammers, in #DoneDeal. "Hij is heel goed in afstandsschoten en vrije trappen. Het is een speler die vooral aan de rechterkant speelt. Ik zag hem een aantal keer in de één-tegen-één komen met een linksback en dan ging hij schieten, omdat hij dus een heel goed schot heeft."

"Arne Slot heeft het vaak over verschilmakers. Dat is juist: kleine ruimtes, zoek de back op, ga er voorbij en doe dan iets beslissends", gaat Ramsteijn verder. "Maar de linksback stond nog voor hem en hij knalde gewoon op doel. Hij is wel goed hoor, je ziet wel dat hij kwaliteit heeft. Maar hij lijkt iets meer op Ivanusec dan op een Lang of Bakayoko, die zich kapot lopen."

Volgens 1908.nl wil Feyenoord pas doorpakken voor Rodriguez als Javairo Dilrosun eventueel wordt verkocht. De concurrentie is echter groot. Ook Atlético Madrid en River Plate zouden interesse tonen.