Selectie RKC bezoekt rampgebied in Marokko: 'Dit is belangrijker dan voetbal'

6 januari om 20:40

De selectie van RKC Waalwijk is zes dagen op trainingskamp in het Marokkaanse Marrakech. Naast voetbal stond ook de sociaal-maatschappelijke kant centraal tijdens de trip. De spelers en staf van RKC bezochten gebieden die zo'n vijf maanden geleden getroffen zijn door een zware aardbeving. 

De selectie deelde kleding- en voedselpakketten uit aan de slachtoffers. Daarnaast heeft de club een inzamelingsactie opgezet om de mensen ter plekke te helpen. "Voor mij is RKC wel een hele andere club dan de clubs waar ik tot nu toe heb mogen werken", begint hoofdcoach Henk Fraser. "Dus wat dat betreft past het wel bij het beeld wat ik heb gekregen van RKC. Het is op sociaal en maatschappelijk gebied een zeer sterke club."

Ook rechtsback Julian Lelieveld is onder de indruk van het bezoek aan Marokko. "In het dorp hebben we een kledingpakket gegeven zodat de mensen hoe dan ook een warme jas hebben. Dat is waarom we hier zijn. Het is fantastisch dat we hier mogen zijn. Dit is belangrijker dan voetbal", aldus Lelieveld. 

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken.