Albers bevestigt Eredivisie-optie voor Van den Brom: 'Zou mooi moment zijn'

2 januari om 13:08

John van den Brom zou na dit seizoen Edward Sturing 'absoluut' kunnen opvolgen als trainer van Vitesse. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Van den Brom is sinds zijn vertrek bij Lech Poznan, half december, een topkandidaat om in te stappen bij Vitesse. Dat gevoel is geheel wederzijds. "John staat er zeker voor open", windt Albers er geen doekjes om. "John is een liefhebber, die wil gewoon lekker gaan trainen als hij in Nederland is."

"Vitesse had zeker een optie kunnen zijn, maar dat geldt voor meer clubs", gaat de zaakwaarnemer verder in de studio van VoetbalPrimeur. Door de overnameperikelen in Arnhem was de timing echter niet goed. "Op dit moment was het nog te kort door de bocht, omdat het een grote chaos is bij Vitesse. Dat helpt natuurlijk niet als er bepaalde beslissingen genomen moeten worden."

"Maar bij Vitesse lopen allemaal vrienden van John, dus ik weet zeker dat hij gepolst wordt. Het is alleen logischer dat hij zoiets in de zomer gaat oppakken, met een nieuwe structuur en een nieuwe eigenaar. Dat zou een mooi moment zijn."

Zelfs als Vitesse, dat als hekkensluiter de winterstop is ingegaan, degradeert, blijft een terugkeer naar Arnhem een optie voor Van den Brom, vermoedt Albers. "Daar voelt hij zich denk ik niet te groot voor. Zijn liefde voor Vitesse is groot genoeg. Het zou absoluut een optie kunnen zijn."

Beluister hieronder de gehele nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met Guido Albers!

<iframe width="300" height="150" scrolling="“no”"></iframe>