Van de Beek gaat vertrekken bij United: verrassende clubs passen perfect

14 december 2023 om 12:10
Laatste update: 14 december 2023 om 13:50

Donny van de Beek gaat hoogstwaarschijnlijk in januari vertrekken bij Manchester United. Waarheen? De 26-jarige middenvelder wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Eintracht Frankfurt, terwijl ook Girona FC wordt genoemd. VoetbalPrimeur zoekt in samenwerking met databureau FACTS Consultancy uit waar Van de Beek in deze fase van diens loopbaan het best past.

Data toont aan dat Van de Beek er goed aan doet een stap omlaag te doen, om vervolgens binnen één jaar weer op te klimmen. Opvallende clubs komen uit de koker: AZ, FC Twente, maar ook Girona en Royal Antwerp. Waarom juist die clubs? Bekijk de video!

FACTS Consultancy is een Nederlands bedrijf dat aan de hand van data met unieke algoritmes talloze (internationale) zaakwaarnemers, clubs en spelers ondersteunt om betere beslissingen te maken rondom transfers. In de afgelopen jaren was FACTS Consultancy onder meer betrokken met advies bij de transfers van Joey Veerman (PSV), Jerdy Schouten (PSV), Lucas Digne (Aston Villa), Sven Botman (Newcastle United), Ramiz Zerrouki (Feyenoord) en Arthur Melo (Fiorentina).