Ajax kan borst natmaken na lofzang Klopp: 'Ongelooflijk voetbal'

7 oktober 2023 om 13:15

De resultaten vallen de laatste weken tegen bij , maar Jürgen Klopp is zeer op zijn hoede voor het Premier League-duel van Liverpool met The Seagulls. De Duitser is onder meer lyrisch over collega Roberto de Zerbi.

Brighton kreeg vorige week met 6-1 klop van Aston Villa, terwijl het in de Europa League al puntenverlies leed tegen AEK Athene (2-3) en Olympique Marseille (2-2). Toch is Klopp zeer onder de indruk van de Europese opponent van Ajax. "De laatste tijd vallen de resultaten niet hun kant op, maar dat is een normale ontwikkeling. Ze zijn topspelers kwijtgeraakt, waaronder één aan ons", doelt de Liverpool-coach op Alexis Mac Allister.

Volgens Klopp is Brighton desodanks op de goede weg. "Ze spelen ongelooflijk voetbal. Het is één van de beste teams in de competitie en de best gecoachte ploeg in de competitie." Brighton en Liverpool treffen elkaar zondag in de Premier League. Voor de ploeg van Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke wachten daarna clashes met Manchester City (21 oktober) en Ajax (26 oktober).

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: