UEFA-preses Ceferin haalt snoeihard uit: 'Zij zijn de tumor van het voetbal'

17 augustus 2023 om 07:55
Laatste update: 17 augustus 2023 om 08:39

UEFA-preses Aleksander Ceferin heeft een duidelijk statement gemaakt, na de ongeregeldheden rondom het tweeluik tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb. Bij supportersrellen kwam een 22-jarige man om het leven.

"Geweld en hooliganisme zijn geen Grieks probleem, maar een Europees probleem", laat Ceferin op een persconferentie weten. De Sloveen stelt dat hooligans zichzelf geen fans mogen noemen. "Ze zijn de tumor van het voetbal." Kyriakos Mitsotakis, de Griekse premier, wil dat georganiseerde fanclubs worden gesloten en dat er per club slechts één officiële fanclub mag zijn, die verbonden is aan de club.

De politie zou bovendien meer bevoegdheden krijgen in de stadions, waar ook de controles strengen zullen worden. Aanwezig bij de bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers van Panathinaikos, Olympiakos, AEK Athene en PAOk Saloniki, in Griekenland de clubs met de grootste aanhang. Mitsotakis deed ook een beroep op de clubs, om meer daadkracht te tonen en verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen het hooliganisme.